Wil je fietsen om je conditie te verbeteren? | Cardio Sporten

Wil je fietsen om je conditie te verbeteren?

Smeer maar je kuiten in, want dat juichen we uiteraard toe! Denk nog even na of je de tijd hebt om straks veel te fietsen en wilt investeren in degelijk fietsmateriaal, anders kies je het best voor lopen. Fietsen? Top! Maar eerst een inspanningstest. Want meten is weten. Verantwoord starten met fietsen of je conditie verbeteren begint namelijk steeds met een wetenschappelijke inspanningstest. 

Vraag je test aan via info@cardiosporten.be, maak een afspraak via 0473 71 10 69 of vul het formulier in.

starten met fietsen

Je wilt starten met wielrennen

Fietste je tot op heden weinig of niet? Of heb je al ettelijke kilometers afgemaald op Vlaamse en andere wegen? Dat weten we graag vooraf, zodat we je de juiste test kunnen laten afleggen.

Verantwoord starten met fietsen voor beginners

De basis voor elk efficiënt, succesvol trainingsprogramma is het bepalen van je huidige conditie en de daaraan gekoppelde trainingszones. Die kunnen we bepalen d.m.v. een inspanningstest. Fietste je nooit verder dan eens naar de bakker, dan nemen we zeker geen maximale inspanningstest af. We opteren dan liever voor een test op een fiets, type hometrainer, waarbij het hartritme en de bloeddruk wordt gevolgd en de VO2 max wordt bepaald. Op die manier kunnen we je huidige uithouding in kaart brengen en bepalen we je verschillende hartslagzones, wat noodzakelijk is om een efficiënt, medisch verantwoord schema op te stellen.

Waarom je fietsconditie testen bij Cardiosporten?

Omdat je wetenschappelijk onderbouwd wilt sporten en zeker wilt zijn dat je inspanningen het gewenste doel bereiken en je je kostbare tijd efficiënt gebruikt. We werken samen met sportcardioloog en erkend keuringsarts John Roosen en met het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

starten met fietsen

Verantwoord je conditie aanscherpen met fietsen

Kennen de Vlaamse kasseistroken of Waalse heuvels weinig geheimen voor jou? Maar wil je nu ook eens de Stelvio of Mont Ventoux beklimmen? Of heb je juist het gevoel dat je, ondanks al je harde labeur, geen deuk in een pakje boter meer trapt? In dat geval zit je wellicht cardiologisch op het verkeerde spoor. Een maximale inspanningstest kan uitsluitsel brengen.

Tijdens een maximale inspanningstest nemen we een electrocardiogram (EKG, EGC) af, voeren we een maximale zuurstofopnamemeting (VO² max) uit en monitoren we de bloeddrukschommelingen. Ook worden je lactaatwaarden gemeten, waardoor we correct het omslagpunt kunnen bepalen. Die test leg je af op onze fietsergometer type Cyclus 2.


Terug naar blog