Wil je lopen om je conditie te verbeteren? | Cardio Sporten

Wil je lopen om je conditie te verbeteren?

Een goed idee! Lopen neemt niet zoveel tijd als pakweg fietsen (wat overigens ook een goede manier is om je conditie te verbeteren), is relatief goedkoop en vooral bijzonder efficiƫnt. Alleen als je vlug last hebt van bepaalde belastingsletsels, zoals stressfracturen, moet je toch fietsen eens overwegen. Verantwoord starten met lopen of je conditie verbeteren begint met een wetenschappelijke inspanningstest.

Vraag je test aan via info@cardiosporten.be, maak een afspraak via 0473 71 10 69 of vul het formulier in.

Starten met lopen

Je wilt starten met lopen

Jij koos dus voor lopen. Dan zijn er in grote lijnen twee opties: je bent een beginner die iets aan je conditie (en misschien gewicht) wilt doen of je bent al enigszins gevorderd en wilt er meer uithalen.

Verantwoord starten met lopen voor beginners

Je kunt pas een verantwoord, onderbouwd trainingsprogramma opbouwen als je start met een wetenschappelijke inspanningstest. Beginners testen we op een fiets, type hometrainer, waarbij het hartritme en de bloeddruk wordt gevolgd en de VO2 max wordt bepaald. Op die manier kunnen we je huidige uithouding in kaart brengen en bepalen we je verschillende hartslagzones, wat noodzakelijk is om een efficiƫnt, medisch verantwoord schema op te stellen. Op basis van die test werken we vervolgens een loopschema uit binnen de juiste hartslagzones, indien gewenst ondersteund met voedings- en ander bewegingsadvies.

Starten met lopen

Verantwoord je conditie aanscherpen voor gevorderden

Ben je al een gevorderde loper, dan kom je bij ons wellicht aankloppen omdat je het gevoel hebt dat je prestatie stagneert of je onvoldoende resultaten boekt. Misschien heb je een welbepaald doel voor ogen: je wilt schitteren op de Antwerp Ten Miles of nog iets van je recordtijd op de 20 Kilometer van Brussel afknijpen.

Gevorderde lopers leggen bij ons een maximale inspanningstest af. Dat gebeurt op de loopband of indien gewenst ook op de fiets. Hierbij wordt het ECG gevolgd, wordt je maximale zuurstofopname (VO2 max) bepaald en worden je lactaatwaarden gemeten.

Waarom je loopconditie testen bij Cardiosporten?

Heel eenvoudig, maar uiterst belangrijk: onze testen zijn puur wetenschappelijk, medisch onderbouwd. We werken samen met sportcardioloog en erkend keuringsarts John Roosen en met het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.


Terug naar blog